Duglighetsanalyser &
Statistisk Processtyrning

På den här sidan ger vi dig specifik information om den valda utbildningen. Läs igenom innehållet och ta del av den media som presenteras nedan för att se om detta är utbildningen för dig eller dina kollegor. Längst ner på sidan kan du läsa mer om hur ni ansöker till den lärarledda utbildningen

Lärarledda kurser

Lärarledda utbildningar

Vi börjar med lite kort information om formatet för denna utbildning. Detta är en lärarledd utbildning som kan utföras enligt följande:

1) Vi kan utföra utbildningen digitalt via länk där kursledaren håller utbildningen live över nätet.

2) Vi kan utföra utbildningen på plats i kundens egna lokaler eller i en extern lokal enligt kundens önskemål.

Inledande video

effektiva utbildningar

Metoder som gör skillnad

Duglighet och statistisk processtyrning är två metoder som hjälper oss att förstå maskinernas och processernas förmåga att leverera mot ställda krav.

Höj kompetensen i er verksamhet och börja effektivisera era maskiner och processer redan idag. Detta kommer att leda till mindre kvalitetsbrist-kostnader i form av justering och kassationer.

Varför styra processen?

Att styra verksamheten gör att ni kan undvika avvikelser. De flesta tillverkande verksamheter har idag stora kvalitetsbristkostnader. 

Flera studier inom området visar på att kostnaderna uppnår 10-30% av verksamhetens totala omsättning, ibland även högre. Med rätt metoder kan dessa kostnader undvikas. 

Manuellt

Manuell hantering

Kursen är uppbygd så att kursdeltagaren först får lära sig den manuella hanteringen. Vi anser att det är viktigt att kursdeltagaren förstår de bakomliggande faktorerna.

Excel

Excel blanketter

De flesta verksamheter kommer att använda sig av ett systemstöd. Excel är en mjukvara som många känner till och använder. Vi erbjuder färdigställda mallar för Duglighet.

System

Mjukvaran Minitab

Vi nöjer oss inte med att ge grundläggande information. Utan att ställa krav på kunskap eller tillgång till systemstödet Minitab, vill vi ändå visa er skillnader i arbetssätt.

Struktur

Kursinnehåll

Kursens struktur är väl genomtänkt och kursdeltagare kan utifrån grundläggande kunskaper bygga på sin erfarenhet.

Media

Anpassad för att passa alla

Kursen är anpassad till kursdeltagarens perspektiv. Vi blandar övningar, diskussioner med exempel från verkligheten.

Nivå

Förkunskaper

Denna utbildning kräver inga förkunskaper. Vi har byggt samtliga element från grunden och den är lämplig oavsett vilken position ni har.

Normalfördelning

Ni har viljan, vi har erfarenheten!

Vi har lång erfarenhet av att utbilda individer men även av att sätta upp och driva arbete förbättringsarbetet med hjälp av Duglighetsanalyser och Statistisk Processtyrning.

course1 free img

Teori

Varje delmoment i kursen inleds med att beskriva metodens syfte. Att lära sig den bakomliggande kunskapen är en förutsättning för att kunna ta till sig verktyget in i den egna organisationen.

course2 free img

Praktik

Teoretisk kunskap är viktigt men det krävs praktisk erfarenhet för genomförandet. För varje verktyg ingår exempel som kursdeltagarens kan ta med sig in i den egna organisationen.

course3 free img

Material

I kurspaketet ingår samtliga mallar för att kunna använda metoden direkt. Ni spar tid och kan fokusera på genomförandet av verktygen, vilket skapar effektivitet i organisationen.

Recensioner från ett kurstillfälle

Vi samlar alltid in recensioner från samtliga utbildningar då detta ger oss bra underlag för hur vi kan förbättra innehållet. Nedan ser ni recensioner från genomförd kurs på SECO Tools. Samtliga kursdeltagare på denna kurs angav att de skulle rekommendera kursen för andra!

Bra och lättförtåligt för en som inte hade en aning om vad duglighet och Processtyrning innebär. Intressant och bra att toppa det med egna exempel
Analysverkstan rund logga grön text
Mattsson metall
Ni är superduktiga på att föklara, jag har lärt mig bra saker.
Analysverkstan rund logga grön text
Mattsson metall
En bra grundkurs som ger verktygen för att vi ska kunna övervaka och styra våra processer
Analysverkstan rund logga grön text
Mattsson metall

Anpassningsbar

Den här kursen är i sitt grundutförande upplagd för en 2-dagars utbildning men kan vid önskemål kortas ner till en endags-utbildning. Analysverkstan genomför denna utbildning i samarbete med företaget MiQ.

Investera i kunskap

Personlig utveckling = Verksamhetsutveckling

Det är genom människors kunskap företag utvecklas så låt de anställda få personlig utveckling. Ni stärker individen samtidigt som ni ökar möjligheterna för verksamheten.