Rotorsaksanalys Utbildningspaket 1

Slösa inte bort resurser genom att jaga orsaker som inte är kopplade till problemet!

På den här sidan ger vi dig specifik information om den valda utbildningen. Läs igenom innehållet och ta del av den media som presenteras nedan för att se om detta är utbildningen för dig eller dina kollegor. Längst ner på sidan kan du läsa mer om hur ni får tillgång till kursmaterialet.

e-learning

Analysverkstans digitala kurser

Vi börjar med lite kort information om formatet för denna utbildning. Detta är en digital utbildning med förinspelat material. Det betyder att du kan genomföra denna kurs när du vill och vart du än är så länge du har tillgång till en internet-uppkoppling. Fördelarna med en digital kurs är flera. Du bestämmer takten själv och kan pausa och repetera avsnitt vid behov. Din kunskapsnivå verifieras löpande med inbyggda frågeformulär.

Till kursen finns nedladdningsbart material som hjälper dig under och efter kurs-genomförandet. I de flesta kurserna finns även övningar som vi först går igenom och som du sedan kan repetera efter behov.

Inledande video

Metoder som ingår i paketet

Syftet med Rotorsaksanalys Utbildningspaket 1 är att ge kunskap inom ett antal basverktyg som vi vet ger bra effekt. Samtliga metoder är dessutom enkla att föra in i verksamheten vilket gör att ni kan investera idag och effektivisera redan imorgon! Nedan ger vi en övergripande beskrivning av de verktyg och metoder som ingår i kurspaketet.

5W2H Svenska

5W2H

Med verktyget 5W2H skapar vi en reviderad problembeskrivning som är bättre anpassad efter den interna processen. Tack vare bra struktur och tydligt mål kan arbetsgruppen undvika ett felaktigt fokus från start, vilket bidrar till en lättare hantering av problemet. Vi ska inte slösa bort resurserna genom att jaga orsaker som inte är kopplade till problemet och med denna metod säkerställer vi att problemet i sig är väl definierat och tydligt för alla i arbetsgruppen!​

ishikawa

Ishikawa​

Det kanske mest använda verktyget för att hitta orsaker till ett givet problem är Ishikawa-analysen, även känd som Fiskbensdiagram eller orsak-verkan-diagrammet. Med hjälp av bland annat kundrecensioner har vi utvecklat innehållet i kursen och ger nu exempel från flera branscher. Låt arbetsgruppen sätt upp teorier och aktiviteter som tar dem närmare problemets rotorsak. Med hjälp av tillhörande mallar kan ni komma igång och analysera era brister, direkt efter avslutad kurs!

5 varför

5-Varför​

Kunskaper inom ett större antal metoder och verktyg är ett kännetecken hos många företag som lyckats väl i sitt arbete med problemlösning och förbättringsarbete. Förutom nödvändig kunskap i verktygen har de även förmågan att se när ett visst verktyg kan användas eller när ett annat passar bättre. 5-Varför är ett enkelt men bra verktyg som vi i många fall använder som komplement då andra verktyg inte riktigt når ända fram till en fastställd orsak.​

5QFZD produktbild

Fem Frågor För Noll Fel​

5QFZD (Fem Frågor För Noll Fel) är en metod som kan ge arbetsgruppen ytterligare uppslag i arbetet med att hitta svagheter i processen. Vi väljer att lägga in detta verktyg i utbildningspaketet eftersom det kompletterar arbetet och säkerställer att arbetsgruppen får fram aktiviteter som tar dem vidare mot ett tänkt lösningsförslag. I kursen ingår även Analysverkstans mall för verktyget och vi förklarar hur olika branscher kan anpassa frågorna efter de processer och arbetssätt som finns.​

Struktur

course1 free img

Teori

Varje delmoment i kursen inleds med att beskriva metodens syfte. Att lära sig den bakomliggande kunskapen är en förutsättning för att kunna ta till sig verktyget in i den egna organisationen.

course2 free img

Praktik

Teoretisk kunskap är viktigt men det krävs praktisk erfarenhet för genomförandet. För varje verktyg ingår exempel som kursdeltagarens kan ta med sig in i den egna organisationen.

course3 free img

Material

I kurspaketet ingår samtliga mallar för att kunna använda metoden direkt. Ni spar tid och kan fokusera på genomförandet av verktygen, vilket skapar effektivitet i organisationen.

Vad tycker kunderna?

Det här kurspaketet är nytt men bygger på Analysverkstans tidigare kurspaket med namnet Rotorsaksanalys [Grundkurs]. Vi har bland annat tagit till oss kunders recensioner och utvecklat kursen. Nedan kan ni se ett utdrag av tidigare recensioner.

Mikael Kurtti
Quality technician , Fogmaker International AB
Läs mer
Rotorsaksanalys med smarta och smidiga verktyg som jag kommer att använda mycket här på jobbet. Kursen är uppdelad i flera kapitel, så man kan sitta och göra kursen i lugn och ro, utan tidspress. Jättebra !
Jonas Alm
Utvecklingsingenjör, Ringhals
Läs mer
Kurserna är bra och väl upplagd. Ger en bra grund att stå på för forsat arbete med rotorsaksanalyser. Lätt att själv välja när man ska göra kursen. Bra förstålse hur man ska lägga upp arbetet med rotorsaksanalys.
Vitek Novak
Seal Engineering AS
Läs mer
Jeg har gjennomført grunnkurset i rotårsaksanalyse. Kurset er delt i tre metoder som utfyller hverandre meget godt. Strukturen for hver metode er meget pedagogisk, og jeg liker kombinasjonen i form av tekst og video. Det er enkelt å gå tilbake til de ulike delene, og stoppe/repetere videoene.
Ann-Sofie Norling
Processutvecklare, ADMIN Konsult & Support
Läs mer
Bra!
Linnéa Johansson
Global Logistics Engineer, Scania CV AB
Läs mer
Bra utbildning!
Ulf Håkansson
@usernamKvalitets- och Miljöchef, Ionbond Sweden ABe
Läs mer
Ska bli intressant i prova verktygen / metoderna på kommande problem.
Erika Svahn
Kvalitetskoordinator, Techsam Electronics AB
Läs mer
Bra och lätt att följa med!
Jonas Bergman
@usernamProblem manager IT, Trafikverkete
Läs mer
Bra information och tydligt budskap.
Jens Engblom
Quality & Environmental Manager , Fogmaker International AB
Läs mer
Kurs med bra upplägg, samt enkla mallar för att arbeta med i vardagen.
Camilla Laurell-Elf
Kvalitetscontroller/Quality Assurance Officer, HKScan
Läs mer
Formatet (e-kurs) passade mig mycket bra, särskilt eftersom man inte behövde göra alla moment samtidigt utan dela upp helt efter som tiden passade. Även strukturen i de separata kurserna upplevde jag som bra, med tydliga kapitel. Den generella bedömningen av kursen är bra, lätt att hänga med och förstå - tydlig. Jag skulle helt klart rekommendera kursen till andra.
Daniel Rubin
S:t Eriks
Läs mer
Bra och enkel utbildning på verktyg som kan hjälpa mig i att hitta orsaken till brister i min verksamhet.Den generella bedömningen av kursen är bra, lätt att hänga med och förstå - tydlig. Jag skulle helt klart rekommendera kursen till andra.
Per Renman
Boliden
Läs mer
Info: Per completed the English version (Root Cause Analysis Course Pakage 1) Good course! Grade: Very satisfied
Maria Ingemarsdotter
LKAB
Läs mer
Bra och lättförståeligt material!
Oskar Boström
Envirotainer
Läs mer
Materialet var superbra.
Richard Lilja
Ljunghäll
Läs mer
Bra kurs, bra med korta avsnitt så man kan ta en bensträckare emellan.
Hanna Rosell
Ljunghäll
Läs mer
Väldigt lättförståelig och lärorik kurs!
Fredrik Holm
Ljunghäll
Läs mer
Fungerade bra.
Oskar Daun
Ljunghäll
Läs mer
Jag tycker den var kompakt och bra.
Marcus Gustafsson
Boliden
Läs mer
Det var en bra utbildning.
Abdulsalam Altarhouni
Kvalitetstekniker, Ljunghäll
Läs mer
Betyg: 5 (riktigt bra kurs som levde upp till alla mina förväntningar)
Mikael Leander
Quality Engineer, Starsprings
Läs mer
Lätt att ta till sig materialet med det valda upplägget, variation i exemplen och väl anpassade tips.
Bijan Habibi
Ingenjör
Läs mer
Fantastiskt visuell kurs med bra praktiska exempel för varje metod.
John Frödebrink
Kvalitetsingenjör, H.Östberg AB
Läs mer
Pedagogisk och bra.
Mimmi Axelsson
Kvalitetstekniker, Gnutti
Läs mer
Bra innehåll, tydlig utbildare och lagom tempo där man inte tappar intresset eller inte förstår. Toppen!
Marlene Torkelsson
Emil Lundgren AB
Läs mer
Dessa verktyg är något jag absolut kommer att ta med mig vid utredningarna som vi gör med risker, tillbud och olyckor. Bra och tydligt, och lätt att förstå. Mycket bra att man kan gå tillbaka för att verkligen förstå när man känner att tråden är tappad. Då jag är relativt ny på detta område var det för mig en aha, så kan man göra. Stort tack
Janne Niemelä
gällivare industriservice ab
Läs mer
Tydligt upplägg med en klar röd tråd genom hela processen som är beskrivet enkelt och lättförståeligt.
Christoffer Hansen
Kl-inddustri
Läs mer
Jag fann stor hjälp i tydligheten, exemplen och mallen. Jag har tidigare begränsad kunskap om problemlösningsverktyg och har fått en god, grundläggande inblick i rotorsaksanalysarbeten.
Ludwig Ekner
AQ M-Tech AB
Läs mer
Överlag var materialet bra och lärorikt. Själva grunderna var ofta intuitiva, och i vissa fall ganska självklara, men metoderna som förklarades visade på bra sätt att få ett bättre djup i problemanalysen. Flera av verktygen känns också som att de kommer att kunna leda till en bättre åtgärdsplan än innan jag gick kursen.
Kevin Hagström
AQ M-Tech AB
Läs mer
Bra innehåll, mycket känns igen fast man inte jobbat med just dessa metoder men jag tror det kommer vara nyttigt att ha med sig.
Johanna Wahlin
AQ M-Tech AB
Läs mer
Bra och tydlig kurs, lätt att förstå.
Frida Iseskog
AQ M-Tech AB
Läs mer
Bra och lärorik kurs. Pedagogiskt utförd.
Föregående
Nästa

Övrig kursinformation

Här kan du beställa utbildningen!

Vi använder "Klarna" som betalningslösning. Välj mellan betalkort eller faktura och registrera din plats för direkt åtkomst.

Om du lägger kursen i varukorgen och betalar med betalkort eller faktura skapas ditt utbildningskonto direkt och du får omgående tillgång till kursmaterialet.

Investera i kunskap

Personlig utveckling = Verksamhetsutveckling

Det är genom människors kunskap företag utvecklas så låt de anställda få personlig utveckling. Ni stärker individen samtidigt som ni ökar möjligheterna för verksamheten.

Det här kurspaket leder till ökad förståelse för avvikelsehantering och problemlösning. Med andra ord kommer era Kvalitetsbristkostnader att minska.