Duglighet och
Statistisk Processtyrning

På den här sidan ger vi dig specifik information om den valda utbildningen. Läs igenom innehållet och ta del av den media som presenteras nedan för att se om detta är utbildningen för dig eller dina kollegor. Längst ner på sidan kan du läsa mer om hur ni får tillgång till kursmaterialet.

e-learning

Analysverkstans digitala kurser

Vi börjar med lite kort information om formatet för denna utbildning. Detta är en digital utbildning med förinspelat material. Det betyder att du kan genomföra denna kurs när du vill och vart du än är så länge du har tillgång till en internet-uppkoppling. Fördelarna med en digital kurs är flera. Du bestämmer takten själv och kan pausa och repetera avsnitt vid behov. Din kunskapsnivå verifieras löpande med inbyggda frågeformulär.

Till kursen finns nedladdningsbart material som hjälper dig under och efter kurs-genomförandet. I de flesta kurserna finns även övningar som vi först går igenom och som du sedan kan repetera efter behov.

Inledande video

effektiva utbildningar

Metoder som gör skillnad

Duglighet och statistisk processtyrning är två metoder som hjälper oss att förstå maskinernas och processernas förmåga att leverera mot ställda krav.

Höj kompetensen i er verksamhet och börja effektivisera era maskiner och processer redan idag. Detta kommer att leda till mindre kvalitetsbrist-kostnader i form av justering och kassationer.

Metoderna och mallarna som ni tar del av i denna utbildning kommer att visa er hur ni kan arbeta effektivt med att styra tillverkningen.

Varför styra processen?

Att styra verksamheten gör att ni kan undvika avvikelser. De flesta tillverkande verksamheter har idag stora kvalitetsbristkostnader. 

Flera studier inom området visar på att kostnaderna uppnår 10-30% av verksamhetens totala omsättning, ibland även högre. Med rätt metoder kan dessa kostnader undvikas. 

Manuellt

Manuell hantering

Kursen är uppbygd så att kursdeltagaren först får lära sig den manuella hanteringen. Vi anser att det är viktigt att kursdeltagaren förstår de bakomliggande faktorerna.

Excel

Excel blanketter

De flesta verksamheter kommer att använda sig av ett systemstöd. Excel är en mjukvara som många känner till och använder. Vi erbjuder färdigställda mallar för Duglighet.

System

Mjukvaran Minitab

Vi nöjer oss inte med att ge grundläggande information. Utan att ställa krav på kunskap eller tillgång till systemstödet Minitab, vill vi ändå visa er skillnader i arbetssätt.

Struktur

Kursinnehåll

Kursens struktur är väl genomtänkt och kursdeltagare kan hela tiden orientera sig via den enkla och smidiga kursportalen.

Media

Anpassad för att passa alla

Kursen är anpassad till kursdeltagarens perspektiv. Den passar oavsett inlärningsstil och vi blandar media för bästa inlärning.

Nivå

Förkunskaper

Denna utbildning kräver inga förkunskaper. Vi har byggt samtliga element från grunden och den är lämplig oavsett vilken position ni har.

Normalfördelning

Ni har viljan, vi har erfarenheten!

Vi har skapat elektroniska utbildningar sedan år 2014. Detta har gett oss en fantastisk möjlighet att utveckla en kursportal som håller hög standard. Eftersom ni läser detta finns viljan till utveckling och med hjälp av denna kursportal kan ni ta er till nästa nivå.

Vad säger kunderna?

Vi har utvecklat den tidigare versionen utifrån kundernas input och har enligt verifierings-stegen fått information om att denna kurs levererar på en ännu högre nivå än tidigare!

Kunder som genomfört den tidigare versionen av Duglighet har gett följande recensioner.

Väldigt bra uppbyggt, lätt att hänga med och att om man har behov så kan man gå tillbaks i kursen för att läsa mer.
Analysverkstan rund logga grön text
Cato
Kvalitetstekniker
jag har genomfört kursen i Duglighet och trycker att den är mycket bra utbildning, Pedagogisk, effektiv.
Analysverkstan rund logga grön text
Burak
Process Engineer
Bra kurs för mig som inte hade någon tidigare erfarenhet av duglighet. Jag rekommenderar kursen.
Analysverkstan rund logga grön text
Melissa
Kvalitetstekniker

Statistisk Processtyrning

Tidigare utgåva av kursen i Duglighet saknade avsnittet om processtyrning. I denna version tar vi dock ett helhetsgrepp om metoderna.

  Finns behovet av kunskap inom detta område i er verksamhet så är denna utbildning ett fantastiskt alternativ.

Styrefter

Här kan du beställa utbildningen!

Vi använder "Klarna" som betalningslösning. Välj mellan betalkort eller faktura och registrera din plats för direkt åtkomst.

Om du lägger kursen i varukorgen och betalar med betalkort eller faktura skapas ditt utbildningskonto direkt och du får omgående tillgång till kursmaterialet.

Investera i kunskap

Personlig utveckling = Verksamhetsutveckling

Det är genom människors kunskap företag utvecklas så låt de anställda få personlig utveckling. Ni stärker individen samtidigt som ni ökar möjligheterna för verksamheten.